CARTA DE L'ALCALDE MAIG 2018

Dimarts, 8 de maig de 2018 a les 00:00

Amigues i amics tonencs!

Fa dies que donava voltes sobre quin tema tractar en aquesta carta. Darrerament, en aquest país, estan succeint coses tan i tan greus des del punt de vista de la regressió democràtica i del respecte als drets i llibertats fonamentals de les persones, que ens situa directament a quaranta anys enrere o més, a l’època pre-democràtica. 

Un petit resum: les institucions del país intervingudes; els líders d’entitats i de partits polítics porten mesos a la presó, sense judici, només per haver fet possible que els catalans votéssim en un referèndum (que, d’altra banda, és com resolen els conflictes els països veritablement democràtics); el president legítim de Catalunya a l’exili; els jutges decidint qui pot ser president de la Generalitat, com si la voluntat dels ciutadans expressada a través dels vots no servís per a res; la separació de poders a dida; els mitjans de comunicació –controlats pels aparells de l’Estat- manipulant la informació per inventar-se un relat irreal; un Estat que ha ensenyat la seva veritable i més fosca cara, utilitzant tots els mitjans al seu abast per a la repressió i la revenja envers el nostre poble, de manera tan obsessiva que de vegades arriben al ridícul, com prohibir el color groc; els Mossos d’Esquadra sota la purga del Ministeri de l’Interior; els mitjans de comunicació públics atacats, injuriats i qüestionats contínuament i injustament; els mestres i el sistema educatiu català en el punt de mira de l’estratègia repressiva... I llavors  s’estranyen que vulguem marxar d’un Estat que tant ens ‘estima’ i que tant ens ‘mima’. El sorprenent és que encara hi hagi algú que s’hi vulgui quedar!

Però finalment vaig preferir escriure sobre un tema que, sincerament, ara mateix em ve molt més de gust. I és que aquesta setmana, encara amb el record ben viu de l’èxit de l’any passat, encetem la tercera edició del Festival Internacional ‘Una Tona de Màgia’. El primer any va suposar un repte que es va superar amb nota, malgrat la novetat i la poca experiència que hi teníem. L’any passat vam fer un pas endavant considerable en la millora qualitativa dels espectacles i de les condicions tècniques i logístiques, així com de comoditat per als espectadors. I, enguany, volem que sigui l’edició de la plena consolidació i aspirem a convertir ‘Una Tona de Màgia’ en un referent i una cita obligada en el panorama artístic del país.

Per això, hem fet una clara aposta per la qualitat, sense renunciar a l’essència popular, amb cercaviles i espectacles de carrer, tallers, etc. I, a la vegada, per garantir localitats per a tothom, en aquesta ocasió oferirem dues sessions de la Gala Internacional el dissabte: una a la tarda i una altra a la nit. Així ningú no es quedarà sense entrada, com va passar l’any passat. I, a més, el Festival també creix en durada: passa a tenir un dia més, ja que comença el dijous en lloc del divendres i, per tant, augmenta també l’oferta d’espectacles i actuacions.

Crec que, com a poble, hem d’estar contents i orgullosos d’haver sabut tirar endavant una iniciativa d’aquesta magnitud, un projecte col·lectiu ambiciós i important per a Tona, perquè, a part del vessant artístic del Festival (que és molt i molt important), té també l’efecte dinamitzador, ens ajuda a donar notorietat al municipi, a situar Tona al mapa amb una atractiva oferta artística, lúdica i familiar de primer ordre, a atreure visitants d’arreu del país i afavorir el comerç i la restauració del poble.

Per acabar, vull donar les gràcies a tothom que, d’una manera o altra, contribueix a fer possible aquest Festival. A en Jordi Pota i el seu equip, per la il·lusió, la dedicació, el compromís, la professionalitat i la capacitat d’innovació. A l’amic Pep Plaza, per fer-nos l’honor d’acceptar ser el padrí del Festival d’aquest any. Al patrocinador oficial del Festival, Estabanell Energia, per haver cregut i apostat per aquest projecte. A Tona Punt de Comerç i la resta de col·laboradors i patrocinadors, que contribueixen a la viabilitat econòmica del Festival. I una forta abraçada a tots els voluntaris que, desinteressadament, ajuden i col·laboren amb l’organització perquè les coses rutllin bé i el Festival tingui l’èxit que tots desitgem.

Us convido, aquest cap de setmana, a submergir-vos en la màgia de Tona, dels espectacles i de les propostes artístiques que podreu admirar en diversos escenaris de molts racons del poble; un cap de setmana ideal per compartir i per viure intensament amb la família i els amics. No us quedeu a casa; sortiu i gaudiu de l’espectacular oferta del Festival!

Que tinguem un cap de setmana ben màgic!

Josep Salom i Ges

Darrera actualització: 08.05.2018 | 11:37