El curs de la universitat d'estiu de la UVic, "Tallers de Pagès: Segar el Blat, Moldre'l i Fer-ne Pa", comptarà amb la col.laboració del Camp de les Lloses de Tona on s'impartirà la 2a part d'aquest curs.
El taller en qüestió tindrà lloc al llarg d'un dia sencer de 9 del matí a 7 del vespre. De bon matí, al Camp dels Ametllers (Taradell), els participants aprendran a fer les feines de la sega, amb les eines, els gestos i les tècniques tradicionals, de la mà de pagesos veterans. A mig matí, visitaran les col·leccions de mas El Colomer (s.XI): selles, guarniments, carros, eines de tracció animal, cistells i eines de conreu. Al migdia dinaran al mateix mas, aliments agroecològics de proximitat. A primera hora de la tarda aniran al Jaciment Arqueològic del Camp de les Lloses (Tona), a aprendre a fer pa com es feia abans i a conèixer conceptes bàsics del món dels cereals i les farines.
Així, l'Ecomuseu del Blat i la Càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC et proposen viure una jornada formativa al voltant de l’agroecologia alimentària i la valorització del patrimoni rural, tota vegada que no calen coneixement previs. Està oberta a tothom amb interès en algun del següents temes: l'alimentació saludable, l'agricultura ecològica, les feines tradicionals a pagès i/o l'elaboració artesanal de pa.
Més informació.