"CUINA SENSE PARES": APRENENT A CUINAR UN BON ÀPAT SALUDABLE AMB EL PUNT JOVE DE TONA

Divendres, 18 de juliol de 2014

Onze joves d'entre 13 i 18 anys han participat al taller de cuina organitzat pel Punt Jove de Tona dins la programació d’estiu. El taller va tenir lloc a l’Escola d’Hostaleria d’Osona.

Durant les dues hores de durada del taller, una dietista nutricionista, amb l’objectiu de fomentar una alimentació saludable entre els Joves, va donar alguns consells per aconseguir una alimentació el més equilibrada possible. Els va parlar dels horaris i nombre d’àpats, les quantitats, estratègies a tenir en compte alhora d’anar a comprar i sobretot els va parlar de la piràmide dels aliments, esquema la qual ens indica els diferents grups d'aliments i racions que hem de prendre al dia.

Un cop introduïda la part teòrica i bàsica, es va passar a la pràctica, elaborant entre tots i per grups, el menú del dia a través d’unes receptes amb tots els aliments que formen part d’una dieta equilibrada: patates amb crudités amb vinagreta de soja, pollastre amb verdures servit amb i per postres unes brotxetes de plàtan i síndria.

Tots ells, ara ja no tindran excusa per preparar-se el menjar en alguna ocasió, ja sigui per ells, pel grup d’amics o la família. A més, a la web www.cuinasensepares.com hi ha un receptari de menús de dinars i sopars fàcils, ràpids, econòmics i sobretot saludables per iniciar-se al món culinari.

El taller es va organitzar des de l’àrea de Benestar Social i Salut i l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Tona, i ha comptat amb la col·laboració del servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona i l’Escola d’Hostaleria d’Osona.

Darrera actualització: 18.07.2014 | 12:23