El 14 de setembre arrenca la fase de votacions dels pressupostos participatius 2024-2025

Dijous, 12 de setembre de 2024

El període de votació començarà el 14 de setembre amb un acte festiu a la plaça Major, on es presentaran les 22 propostes finalistes i, tot seguit, gaudirem d'un concert vermut de la mà de Dantuvi, rumba i versions.

En una roda de premsa oberta als mitjans de comunicació, hem explicat com ha estat la primera fase de selecció de les propostes finalistes i com s'estructurarà el període de votació.

Durant la presentació hem fet palès que, els pressupostos participatius fomenten la cultura de la participació i permeten generar reflexió col·lectiva al voltant de les necessitats del municipi. Així doncs, és un moment idoni per convidar “als tonencs i tonenques que es mullin i participin en aquesta tria” Guiu Grau, regidor de Participació.

A més, hem destacat que:

  • Durant la fase de validació tècnica es van presentar un total de 44 propostes interessants pel municipi.
  • D'aquestes 44 se'n van descartar 21 per no complir amb algun dels criteris establerts en les bases reguladores i se'n va unificar una altra.
  • S'han acceptat 22 propostes que passen a la fase de votació.
  • Han participat 31 persones i 5 entitats.

Pel que fa a les propostes descartades, els principals criteris pels quals s'han descartat les propostes, són:

  • En primer lloc, per no ser viables tècnicament (10).
  • El segon lloc, per superar el pressupost establert 45.000 € (4).
  • En tercer lloc, per ser propostes de manteniment (3).

Ara donem el tret de sortida la fase de votació, que s'estendrà des del 14 de setembre al 14 d'octubre i en la qual podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Tona.

S'han separat les 22 propostes finalistes en dos llistats: la categoria d'activitats (pressupost fins a 5.000 €) i la categoria general (pressupost de 5.001 € a 45.000 €); cada persona podrà votar fins a un màxim de 3 propostes de cada categoria.

Tota la votació es portarà a terme per mitjà de la plataforma de participació ciutadana PARTICIPA311 de la Diputació de Barcelona.

Però per facilitar la participació de tothom també hem preparat unes butlletes de votació en format paper, que s'hauran de portar a l'OAC o bé en algun dels punts que habilitarem per a la votació presencial.

En el díptic adjunt consultar quines són aquestes propostes i com participar en aquesta fase de votació.

La vostra participació és fonamental per decidir entre tots i totes la destinació d'una part del pressupost municipal. Us animem a participar-hi votant les propostes finalistes que més us agradin i que cregueu més interessants. Per facilitar la participació de tothom, hem preparat unes butlletes de votació i habilitarem punts de votació presencial en diferents llocs del municipi. Us recordem que a partir d'ara els Pressupostos Participatius no es portaran a terme cada any, sinó cada dos anys.

VOTA i decideix la destinació de 50.000 €!

 

Darrera actualització: 17.09.2024 | 11:28